Pages Navigation Menu

Cea mai buna drujba pe benzina

 

Cum alegi o drujba pe benzina buna

 

Cei care locuiesc la casa cunosc utilitatea unui fierastrau cu lant, atat in ceea ce priveste intretinerea copacilor din gradina, cat si sectionarea lemnelor pentru foc (pentru centrale pe lemne sau seminee). O drujba pe benzina cu motor in 2 timpi ofera un randament ridicat, avand o turatie mai mare decat cele electrice.

 

 

Daca inca nu stii ce sa alegi: o drujba electrica sau pe benzina, poate fi util sa stii ca multi le recomanda pe cele cu combustibil pentru intrebuintari frecvente si sectionarea unor crengi sau buturugi mai mari. Cele electrice sunt mai usoare si simplu de manevrat, insa optime pentru sarcini moderate.

Singurul dezavantaj evident al modelelor pe benzina se refera la costul initial si cel al combustibilului consumat, insa puterea crescuta ce asigura o taiere rapida si usoara compenseaza (in plus, daca o folosesti frecvent, si cea electrica consuma energie si in plus iti limiteaza miscarea in functie de cablu).

Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune drujbe pe benzina, va trebui sa alegi un produs cu o putere optima, asa incat sa ai asigurat randamentul crescut. Pentru diversele sarcini dintr-o gospodarie, se considera ca o putere de aproximativ 2 CP (cai putere) si o capacitate cilindrica intre 32 si 45 centimetri cubi este suficient.

Pentru o manevrare in siguranta, te vor interesa cateva optiuni specifice: atenuarea vibratiilor produse, sistemul automat de intindere si tensionare a lantului, opritorul cu gheare, frana de lant in caz de recul.

Lungimea lamei de taiere iti indica cat de groase sunt lemnele pe care le poti sectiona: orientativ, o lungime de 35 cm iti permite sa tai busteni de cam 60 cm in diametru. Sistemul de pornire usoara, fara a mai actiona sfoara de starter de 20 ori, si cel de lubrifiere automata ofera o utilizare mai simpla.

Greutatea modelului va influenta considerabil usurinta si timpul in care realizezi taierea: o valoare intre 4 si 6 kilograme poate fi considerata potrivita.

Te intrebi unde se gasesc drujbe pe benzina la un pret bun? Este simplu: cauta pe Internet si vei descoperi multe modele atractive.

 

Cele mai bune drujbe pe benzina in 2017

 

Husqvarna 236

 

Nu este simplu sa te decizi care e cea mai buna drujba pe benzina, insa acest model de la Husqvarna merita o astfel de descriere, oferind un randament ridicat la taiere si sectionare. Este un produs puternic, cu un motor de 1, 9 CP si capacitate cilindrica de 38.2 centimetri cubi.

Permite taierea rapida si usoara a sectiunilor destul de groase de lemn (cam 60 cm diametru), avand o lama cu lungimea de 35 cm si viteza lantului de 16.3 m/sec. Cu o greutate de 4.7 kg, este mai usoara decat multe alte modele si va putea fi manevrata de catre majoritatea gospodarilor.

Uzura prematura e prevenita de functia de ungere automata, iar siguranta utilizarii este oferita de cateva optiuni utile: maner secundar, frana de lant, opritor cu gheare, un sistem automat de tensionare a lantului. Motorul Xtorq promite un consum si emisii de noxe mai scazute decat prevad normele in rigoare.

 

 

 

 

Makita EA3501S40B

 

Daca ai nevoie de un motofierastrau durabil, sigur, performant, simplu de folosit, poti lua in considerare acest model Makita, ideal pentru sarcinile din gospodarie precum toaletarea pomilor si sectionarea buturugilor pentru foc. Asadar, e o drujba pe benzina potrivita pentru uz casnic.

Manevrarea simpla este asigurata de sistemul de pornire si de repornire usoara, de oprire printr-un singur buton, de functia de atenuare a vibratiilor, de tensionarea automata a lantului fara alte scule. De asemenea, are catalizator ce diminueaza emisia de noxe.

Este o unealta puternica, cu un motor in 2 timpi de 2.3 CP si o capacitate cilindrica de 35 centimetri cubi. Lama cu lungimea de 40 cm iti permite sa tai sectiuni groase in timp scurt si fara un efort considerabil. Rezervorul pentru combustibil are 0, 4 l, iar cel de ulei are 0, 29 l. Drujba e dotata cu pompa de ulei metalica cu debit variabil, cu pompa de amorsare si ambreiaj centrifugal performant.

 

 

 

 

Qualcast EasyStart Bulk

 

Cauti o drujba pe benzina, ieftina si buna, potrivita pentru intretinerea copacilor din curte si taierea lemnelor de foc? Iti recomandam acest produs Qualcast, un motofierastrau cu lungimea lamei de 45 cm si viteza lantului de 16.7 m/sec ce ofera performante crescute la taierea celor mai groase sectiuni.

Are o putere ridicata de 2.2 CP si capacitatea cilindrica de 45 centimetri cubi, ceea ce o pozitioneaza in fruntea sculelor pentru uz casnic. Pentru reducerea uzurii, include o functie de lubrifiere automata a lantului. Are un sistem de pornire cu 2 arcuri in demaror, pentru propulsare fara efort.

Nu este cea mai usoara unealta, cu greutatea de 5.6 kg, dar se incadreaza in valorile obisnuite ale acestor unelte si asigura o manevrare simpla si in siguranta datorita manerului secundar, a aparatoarei de siguranta in caz de rupere sau deplasare a lantului si a sistemului ce diminueaza vibratiile. Lama are capac de protectie. Intinderea si tensionarea lantului se face automat, fara a folosi alte scule.

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *